Köp och sälj!

Andel i Cozy III

Senast uppdaterad tisdag, 23 juni 2020

Tag chansen att bli delägare till ett unikt flygplan på Hässlö - Cozy III

Flyg och res billigt i sommar med ditt eget, tresitsiga flygplan.  Ungefär samma bensinförbrukning per mil som med bil, men fågelvägen och tre gånger så snabbt! Har man inte bråttom åker man 145-150 knop och förbrukar ca 28 liter per timme. Vanligt flygcertifikat (PPL) behövs förstås. 

Cozy a

Cozy III med registreringen SE-XRD är ett hembyggt reseflygplan av s k canard-typ, dvs stabilisatorn med höjdroder sitter framför huvudvingen och bidrar till lyftkraften. Just denna variant har motorn bak och därför ”winglets” i stället för konventionell fena. Noshjulet är infällbart. Start- och landningsklaff saknas men i stället finns luftbroms på kroppens undersida. Byggmaterialet är expanderat skum av olika typer, överdraget med glasfiberväv och epoxyplast, vilket ger en hård och tålig yta. Målad med billack av polyuretantyp.

Motorn är en Lycoming O-320 på 150 hk, fast träpropeller. Garmin G5 EFIS, Autopilot, 8.33 ICOM radio. Flygplanet är välbyggt och mycket lättfluget. Den relativt höga vingbelastningen, kombinerat med canardkonstruktionen, ger en stabilitet och komfort i kyttigt väder som är unik för flygplan i den här storleksklassen. Provflygningen ägde rum 2006 och motorn var då ”nollad”, dsv grundöversedd och därmed som ny. Flygtid hittills är ca 360 timmar.   

Med 200 liter bensin i tankarna flyger man non stop mellan valfria flygplatser i Sverige – från Sturup till Kiruna om det så skulle behövas! Enda kravet är att flygplatsen har en asfaltbana som är 700-800 meter lång.

SE-XRD står i hangar på Hässlö flygplats, Västerås, och kan beskådas och provflygas där. I hangaren finns en rymlig, varmbonad verkstadsdel och alla verktyg som behövs när man själv gör service och underhåll på flygplanet. Vi är idag tre delägare, men nu behöver en av oss – Jan-Erik Synnerman – sälja sin andel. Passa på - hangar- och verkstadsfrågan är redan löst. Köp en andel i flygplanet för 200 000 kronor och flyg ett unikt flygplan i sommar!

 

Ring gärna och diskutera:

Harald Kalling 073-047 79 34

Magnus Sandqvist 073-087 15 88

Jan-Erik Synnerman 070-668 42 74

Cozy b

 

2020 Andel i Cozy III.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats