Senaste nytt

Slick har 19-10-14 gett ut en tvingande servicebulletin för deras magneter som även gäller för Slick-magneter som översetts av Kelly. Info finns under fliken LVD / AD / SB & Safety Bulletiner

EAA styrelse har till Transportstyrelsen inlämnat följande rörande förslag till avgifter

se länk

Här kommer lite information från kursverksamheten och en kurskalender. Många av er har föranmält intresse för kurser och till er kommer jag att maila ut information. Om det inte kommer något mail, eller om ni inte föranmält intresse så anmäl er till Ann-Lis på expeditionen på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  För ytterligare uppdateringar före nästa EAA-nytt, håll ett öga på hemsidan!

Lördag 5/10 Elkurs med Bengt Sjödahl troligtvis på Barkarby. Om det blir stor efterfrågan så delar vi skaran och kör en andra kurs på söndag 6/10.

Lördag 12/10 Plåtkurs med Björn Alfer, och kursen blir i Solna. Samma där, vid stor efterfrågan blir det en andra kurs på söndag 13/10.

Lördag-söndag 26-27/10 Kompositkurs med Lennart Persson. Det blir i Composit Design lokaler i Burlöv / Arlöv strax norr om Malmö och ligger nära tågstationen. Max 14 deltagare.

Underhållskurs!!! Äntligen!!! Sten Svensson axlar kursledaruppgiften och kör en 4-dagarskurs 9-10/11 och 16-17/11 i Eslöv.

Träkurs har Per Widing börjat planera att hålla under våren, platsen Ålleberg, tiden ännu inte fastställd.

Dukkurs är än så länge behovet litet av men så snart vi nått tillräckligt intresse kommer det en.

Flygutprovningskurs har intresset varit lite större förr och jag hoppas kunna få till en sådan under tidiga våren.

/Magnus Lundström

 

elmtare.jpg?1516876638

 

 

Nu finns det en aktuell medlemsförtecknig för 2019. Den finns under biblioteket - medlemslista. Inloggning krävs

Svensk Flyghistorisk Förening delar årligen ut ett vandringspris, Veteranflygpriset, ”för bästa vidmakthållande av original eller restaurering, och som härigenom håller svensk flyghistoria, civil som militär, levande och flygande. För att vara aktuell måste vinnande objekt vara ett luftfartyg som brukats i Sverige. Vinnande objekt måste vara minst 30 år gammalt.”

Priset delas ut vid EAA årliga Fly-in, och det blir således även i år i Falköping. Flygplan som kandiderar till Veteranflygpriset skall finnas på plats för bedömning senast klockan 12 lördagen den 1 juni, samt finnas på plats tills vinnande flygplan utsetts under dagen. Vinnaren utses efter bedömning av kommitté eller person utsedd av SFF:s styrelse.

Flygplan som önskar delta i bedömningen för Veteranflygpriset skall vid ankomst anmäla detta till SFF:s representant på plats, samt märka flygplanet med ”Kandidat, Veteranflygpriset”. Priset delas ut under passande former vid en tidpunkt under evenemanget som fastställs av SFF i samråd med EAA. Prisutdelningen i år äger rum den 1 juni. Ägaren av det vinnande flygplanet skall personligen motta priset.

Priset utgörs av en konstnärligt utförd trämodell av BHT-1 Beauty monterad ”flygande” på en platta av polerat, amerikanskt körsbärsträ. Träplattan bär SFF:s logotyp och texten ”Svensk Flyghistorisk Förenings Vandringspris”. Runt träplattans kant finns metallplaketter för ingravering av mottagarens namn och det år som priset tilldelades vinnaren.

Statuterna för SFF:s Veteranflygpris är uppdaterade och antagna av SFF:s styrelse 2016-10-02 och finns tillgängliga på SFF:s hemsida, http://flyghistoria.org/om-sff/utmarkelser-och-vandringspriser/sffs-vandringspris-veteranflygpriset/statuter

Björn Svensson

Styrelseledamot SFF

2019 Nyheter.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats