Senaste nytt

Ni som ska förnya flygtillståndet under maj månad och har tänkt åka till EAA Fly-In i Falköping får se till att få det gjort innan den 20 maj. Under tiden 23 maj - 3 juni är det semesterstängt på kansliet.

Om ni försöker ringa till kansliet och vi, dvs jag, inte svarar kan det bero på att jag är upptagen med något annat och inte kan svara just då. Så försök gärna lite senare eller skicka ett mejl

Ann-Lis

gamla telefoner bilder1

Svensk Flyghistorisk Förening delar årligen ut ett vandringspris, Veteranflygpriset, ”för bästa vidmakthållande av original eller restaurering, och som härigenom håller svensk flyghistoria, civil som militär, levande och flygande. För att vara aktuell måste vinnande objekt vara ett luftfartyg som brukats i Sverige. Vinnande objekt måste vara minst 30 år gammalt.”

Priset delas ut vid EAA årliga Fly-in, och det blir således även i år i Falköping. Flygplan som kandiderar till Veteranflygpriset skall finnas på plats för bedömning senast klockan 12 lördagen den 2 juni, samt finnas på plats tills vinnande flygplan utsetts under dagen. Vinnaren utses efter bedömning av kommitté eller person utsedd av SFF:s styrelse.

Flygplan som önskar delta i bedömningen för Veteranflygpriset skall vid ankomst anmäla detta till SFF:s representant på plats, samt märka flygplanet med ”Kandidat, Veteranflygpriset”. Priset delas ut under passande former vid en tidpunkt under evenemanget som fastställs av SFF i samråd med EAA. Prisutdelningen i år äger rum den 2 juni. Ägaren av det vinnande flygplanet skall personligen motta priset.

Priset utgörs av en konstnärligt utförd trämodell av BHT-1 Beauty monterad ”flygande” på en platta av polerat, amerikanskt körsbärsträ. Träplattan bär SFF:s logotyp och texten ”Svensk Flyghistorisk Förenings Vandringspris”. Runt träplattans kant finns metallplaketter för ingravering av mottagarens namn och det år som priset tilldelades vinnaren.

Statuterna för SFF:s Veteranflygpris är uppdaterade och antagna av SFF:s styrelse 2016-10-02 och finns tillgängliga på SFF:s hemsida, www.flyghistoria.org/om-sff/utmarkelser-och-vandringspriser

Ulf Delbro

Styrelseledamot SFF

 

EAA Sverige Fly-In 1-3 juni 2018

Varmt välkomna till 2018-års huvud Fly-In på Falköpings Flygplats, ESGK, helgen 1-3 juni med lördagen den 2:e juni som huvuddag. Falbygdens Flygklubb står för fjärde året i rad som värd för detta arrangemang. Falbygdens Flygklubb som finns på Falköpings flygplats är belägen strax utanför Falköpings stad.

Närmare program kommer att presenteras i EAA-nytt.

Styrelsen

Om du klickar på länken nedan kommer du till Falbygdens FK hemsida och där kan du läsa lite mera om evenemanget.

Information och upplysningar:

Peter Karlsson, 0704-446472 och Jan Aronsson, 0706-369402

http://www.falbygdensfk.se/category.php?categoryID=97

Och här kommer en liten film från Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=wEygpjg9tEk

 

Bana2204a

En flygutprovningskurs kommer att anordnas lördagen den 19 maj på Eskilstuna/Kjula flygplats. Start ca kl.10.00.  Anmälan görs till kansliet. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kursledare: Karl-Erik Engstrand och Henric Idensjö.

Kursen vänder sig främst till er som är nästan klara med ert "bygge".

 

Fredagen den 20 april anordnas en dukkurs i Stockholm. Tiden är preliminärt mellan kl. 09.00 - 16.00. Plats antingen på Skå Edeby eller på Barkarby. Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anmälan senast 2018-04-10. För ytterligare information kontakta Henric Idensjö, telefon 070-362 37 22.

 

KURSEN ÄR FULLTECKNAD

 

I EAA-Nytt stod det att det även blir en kurs den 16 mars. Denna är dock inställd.

dukning

Bilden hämtad från Linköpings FK

2018 Nyheter.